Frans Vermiljoenrood 675 - Sennelier Oil Stick 38ml

Sennelier

N130125.675

Nieuw product

3 Items

In voorraad

Waarschuwing: Laatste item(s) op voorraad!

11,01 €

12,95 €

-15%

Sennelier Oil Stick 38ml - Frans Vermiljoenrood (675)

Extra fijne vaste olieverf in een stick, de kleur in de hand. 

Ø 20 mm / lengte 130 mm

Gebruik de oil sticks voor het maken van een volledig schilderij of in combinatie met olieverf in tubes.

Meer details

KleurfamilieRood

De Sennelier extrafijne vaste olie laat een nieuwe benadering van werken met olieverf toe. Dit "nieuwe materiaal" vergroot de expressiemogelijkheden bij olieverfschilderen.

Samenstelling:

  • zuivere pigmenten
  • bindmiddel voor het pigment: plantaardige oliën (sneldrogend), geselecteerd voor hun lichte kleur en geringe mate van vergeling doorheen de tijd
  • een minerale was die de oil stick een vaste consistentie geeft. De gebruikte was beantwoordt aan volgende criteria: een goede bewaring in de tijd, zeer goede hechting op verschillende traditionele schildergronden, mooie textuur in de afwerking en een goede hechting van verschillende schilderlagen op elkaar.

Kenmerkend voor deze verf is haar smeuïgheid en gemak bij het aanbrengen. 

TOEPASSINGEN:

De Sennelier extrafijne vaste olieverf wordt apart of samen met olieverf in tubes gebruikt. Een volledig werk kan worden opgebouwd en uitgevoerd met de oil sticks maar je kan de sticks ook combineren met olieverf uit tubes. 

Ondergrond: schildersdoek, canvas, voorbereide panelen, schilderpapier. De voorbereiding van de schildergrond is even belangrijk als voor een klassiek olieverfschilderij.

De extrafijne vaste olieverf dient aangebracht te worden in tamelijk dunne lagen (niet dikker dan 1mm). De verfhuid kan worden opgebouwd in verschillende lagen. Verdunnen kan met white spirit of terpentijn.

Voor gebruik moet het velletje rondom de oil stick verwijderd worden. Dit velletje vormt zich van nature na enkele dagen en beschermt zo de verf binnenin. 

De aangebrachte verf is, afhankelijk van de omgevingscondities, oppervlakkig droog na 2 à 5 dagen. Na 6 maanden kan het schilderij voorzichtig gevernist worden. Gebruik hiervoor een borstel met zachte haren om de verflaag niet te beschadigen. 

Er bestaat een transparant medium dat toelaat transparante en glaceereffecten te bekomen. 

Oil sticks kunnen goed bewaard worden zonder bijzonder voorzorgsmaatregelen. Blootstelling aan warmte dient wel vermeden te worden.

19 other products in the same categoryDeze website wordt beveiligd door Comodo SSL-certificaten. Ga met je muis-cursor over onderstaand logo om de beveiligingsgegevens te bekijken. Klik hier voor meer informatie over Comodo Positive SSL EV.