Donkergeel 020 - Sennelier Pastel à l'huile

Sennelier

N132501 020

Nieuw product

3 Items

In voorraad

Waarschuwing: Laatste item(s) op voorraad!

2,30 €

Sennelier pastel à l'huile - Jaune Foncé (020)

oliepastel 5ml - Ø 10mm - lengte 65mm

Meer details

ProductgroepOliepastel
KleurfamilieGeel

Het oliepastel assortiment bevat 120 kleuren waaronder 110 'klassiekers' en 10 iriserende kleuren.

In 1949 vraagt de kunstenaar Henri Goetz aan Henri Sennelier om een nieuw materiaal te ontwikkelen voor zijn vriend Pablo Picasso die op zoek is naar kleurkrijt op basis van was. Uit deze samenwerking ontstaat de 'oliepastel van Sennelier'. In de loop van de daarop volgende decennia wordt dit assortiment aangevuld met metaalkleuren, iriserende nuances en een dertigtal nieuwe basiskleuren. Behalve de klassieke nuances zijn er ook unieke tinten waaronder grijsnuances, die nodig zijn voor een evenwichtig palet. Deze evolutie is het resultaat van een lange samenwerking met Europese en Noord-Amerikaanse kunstenaars die samen met Sennelier gewerkt hebben aan het opstellen van een uitzonderlijk kleurenpalet.

De oliepastel van Sennelier is samengesteld uit kwaliteitspigmenten, een zeer zuiver synthetisch bindmiddel en minerale was. De pigmenten worden vermalen met een inert bindmiddel, dat geen siccatief is, dat niet oxideert en dus ook niet van invloed is op de kleurlaag of de ondergrond. Deze basis wordt vervolgens vermengd met was (pH-neutraal). Door het evenwicht van dit mengsel krijgen de oliepastelkleuren hun typische consistentie en de zachte structuur die een grote beeldende expressievrijheid creëert.

De oliepastels van Sennelier hebben een buitengewone pigmentconcentratie waardoor ze een hoge kleurdichtheid hebben, zeer dekkend zijn met uiterst levendige tinten die zeer lichtbestendig zijn (met uitzondering van de metaal- en fluorescerende tinten).

De bijzondere kenmerken van de bestanddelen en de zeer evenwichtige doseringen geven deze oliepastels van Sennelier hun unieke eigenschappen waarmee ze wereldberoemd geworden zijn.

30 other products in the same category



Deze website wordt beveiligd door Comodo SSL-certificaten. Ga met je muis-cursor over onderstaand logo om de beveiligingsgegevens te bekijken. Klik hier voor meer informatie over Comodo Positive SSL EV.