Capucijne Oranje n°5 934 - Sennelier Pastel à l'écu

Sennelier

N132001 934

Nieuw product

1 Item

In voorraad

Waarschuwing: Laatste item(s) op voorraad!

3,90 €

Sennelier pastel à l'Ecu - Orange Capucine n°5 (934)

Meer details

ProductgroepSoft pastel
KleurfamilieOranje

Meer dan drie jaar (van 1904 tot 1907) waren nodig om het assortiment ultrazachte pasteltinten Sennelier "à l'écu" samen te stellen en de basis te leggen voor één van de grootste pastelkleurenassortimenten. In de loop van de eeuw onderging dit tintenassortiment diverse evoluties maar de kern van het concept bleef onveranderd.

Een ultrazachte Sennelier pasteltint is een puur pigment van zeer fijne kwaliteit dat met een bindmiddel vermalen is (voor de hoofdtinten). De juiste consistentie en de romige zachtheid van de pastels à l'écu zijn het resultaat van een perfect evenwicht tussen het bindmiddel en het pigment. Voor het kleurenverloop worden er mineralen aan toegevoegd in toenemende hoeveelheid, richting de witkleuren. De uitzonderlijke helderheid is te danken aan het type pigment en aan de afgemeten dosis mineralen die Sennelier in 1905 ontdekt heeft en die nog steeds gebruikt wordt.Bij het cilindrische vervaardigingsproces van Sennelier pasteltinten wordt de pasta niet fijn geperst en droogt de pastelkleur op natuurlijke wijze in de vrije lucht op.

De duurzaamheid van een kunstwerk wordt niet alleen gewaarborgd door de kwaliteit van de pastelkleur maar ook door de kwaliteit van de ondergrond.

Wanneer u met veel lagen werkt, kunt u het best de kleuren tussentijds fixeren. Maar let op dat u de laatste laag heel losjes fixeert indien u de oorspronkelijke vibratie van de tinten wilt behouden.

30 other products in the same category



Deze website wordt beveiligd door Comodo SSL-certificaten. Ga met je muis-cursor over onderstaand logo om de beveiligingsgegevens te bekijken. Klik hier voor meer informatie over Comodo Positive SSL EV.