Sumi-e 80gr/m² aquarelpapier 50x65cm

Hahnemühle

10627070

Nieuw product

12 Items

In voorraad. Dit artikel wordt helaas niet verzonden, enkel afhalen in onze winkel!

1,50 €

Hahnemühle Sumi-e aquarelpapier - enigszins ruw oppervlak, natuurlijk wit

Formaat: 50x65cm

Gewicht: 80gr/m²

Een speciaal papier ontwikkeld voor de Japanse Sumi-e schildertechniek. Deze "vrije stijl inktschildering" werkt bijzonder goed op dit zeer absorberende, dunne papier.

Meer details

Grammage80 gr/m²
VerpakkingPapier per vel
UitvoeringFijne korrel (Grain Fin)

Hahnemühle FineArt heeft een speciaal papier ontwikkeld voor de Japanse Sumi-e schildertechniek. Deze "vrije stijl inktschildering" werkt bijzonder goed op het zeer absorberende papier. "Sumi" betekent "zwarte inkt" en "e" betekent zowel "pad" als "schilderij".

Schilderingen in Sumi-e stijl zijn eenvoudig en tegelijkertijd zeer esthetisch, bestaande uit krachtige, meestal vluchtige en snel geworpen penseelstreken. Met veel innerlijke rust en meditatieve balans ontstaan ​​beelden die de essentie en beweging van het onderwerp vastleggen.

Sumi-e is dus niet alleen een Aziatische schildertechniek maar ook een soort spirituele ontspanningstherapie. Sumi-e-schilderkunst is in de 5e eeuw ontwikkeld op basis van Chinese kalligrafie. Natuurmotieven zijn kenmerkend. In de 12e eeuw brachten Zen-monniken de schildertechniek naar Japan, waar sumi-e-schilderkunst nog steeds een sterke invloed heeft op de levensstijl van vandaag. Deze schildertechniek is in opkomst in Europa en Hahnemühle FineArt biedt er een ideaal papier voor.

19 other products in the same category



Deze website wordt beveiligd door Comodo SSL-certificaten. Ga met je muis-cursor over onderstaand logo om de beveiligingsgegevens te bekijken. Klik hier voor meer informatie over Comodo Positive SSL EV.