Iridescent Topaz - Extra Fine Water Color 5ml

Daniel Smith

Nieuw product

2 Items

In voorraad

Waarschuwing: Laatste item(s) op voorraad!

8,30 €

Daniel Smith Extra Fine Watercolor - Iridescent Topaz 

tube 5ml

pigment: PW 20, PW 6 / Serie: 1
Lichtechtheid: I – Uitstekend
Transparantie: Transparant
kleuring: niet-vlekkend
granulatie: Granulerend

Meer details

Verpakkingtube 5ml
ProductgroepGlinsterende aquarelverf
KleurfamilieMetaalkleuren
ReeksExtra Fine

Iridescent Topaz is een bleekgeel-gouden kleur met een heel klein beetje groene ondertoon.

Waarom kiezen voor glinsterende aquarelkleuren? Omdat de natuur soms glinsterende kleuren toont zoals in veren van vogels, insecten, vissen en schelpen. Veel bloemen hebben ook een parelachtige, bedauwde glans. Denk ook aan het kleurenspel van een slakkenspoor of een zilverachtig spinnenweb. Andere dingen die ook een fonkeling of gloed hebben, afhankelijk van het licht: een zilveren of gouden maan, wolken die gloeien bij zonsondergang, regenbogen, de fonkeling van sneeuw en ijs en glinstering van waterreflecties. Vergeet de glans van metalen zoals tin, koper, zilver en goud niet.

Er zijn ook mythische onderwerpen waarbij vaak aan glinsterende kleuren wordt gedacht zoals feeën, draken, zeemeerminnen en andere fantasiefiguren.

DANIEL SMITH glinsterende aquarelkleuren voegen dat vleugje speciale kleur toe dat in de natuur te vinden is en dat gewone kleuren niet kunnen evenaren. Ze zijn gemaakt van micapigment, dunne transparante deeltjes bedekt met sterk reflecterende metaaloxiden. Glinsterende  aquarelkleuren komen het best tot hun recht wanneer ze gebruikt worden als glaceerlaag over donkere kleuren. Ze zijn ook uitstekend te mengen met andere kleuren waaraan ze dan een beetje van hun glinsterende gloed toevoegen.

30 other products in the same category



Deze website wordt beveiligd door Comodo SSL-certificaten. Ga met je muis-cursor over onderstaand logo om de beveiligingsgegevens te bekijken. Klik hier voor meer informatie over Comodo Positive SSL EV.