Indigo - Extra Fine Water Color 5ml

Daniel Smith

Nieuw product

3 Items

In voorraad

Waarschuwing: Laatste item(s) op voorraad!

8,30 €

Daniel Smith Extra Fine Watercolor - Indigo 

tube 5ml

pigment: PB 60, PBk 6 / Serie: 1
Lichtechtheid: I – Uitstekend
Transparantie: Transparant
kleuring: matig-vlekkend
granulatie: niet-granulerend

Meer details

Verpakkingtube 5ml
KleurfamilieBlauw
ReeksExtra Fine

De DANIEL SMITH Indigo-formule combineert Indanthrone Blue met Lamp Black voor een extreem lichtecht, intens donkere kleur die nauw aansluit bij echte Indigo.

Deze indigo is transparant, maar heeft een hoge kleurkracht en laat een zachte, vervaagde blauwe denimvlek achter wanneer hij wordt verwijderd uit de vochtige papiervezels. Bosbessen, bramen en pruimen zijn enkele onderwerpen waarbij je deze afneem techniek met Indigo kan gebruiken. 

Gebruik Indigo overal waar stoffige paarstinten gewenst zijn.

Indigo roept een gevoel van atmosferische diepte op dat wordt gebruikt voor expressieve, sfeervolle luchten.

Probeer ook eens korte halen Indigo op het vochtige papier aan te brengen en voeg een vleugje Sepia en Quinacridone Burnt Orange toe om takken en bomen te creëren.

Historisch gezien is Indigo, dat al sinds de vroege Egyptische tijd wordt gebruikt, een zeer belangrijke blauwe kleurstof in stoffen en gebruiksvoorwerpen. Het historische Indigo pigment is echter niet lichtecht zoals de Indigo Water Color van DANIEL SMITH.

Natuurlijk Indigo is een diepblauwe kleurstof genaamd anil. Het wordt verkregen uit de takjes van de indigofera-plant. Aan het eind van de 17e eeuw was de belangrijkste bron van indigo het Franse West-Indië, waar grote hoeveelheden indigofera werden verbouwd en geoogst net voordat de plant bloeide. Eenmaal geplukt, werd de plant geweekt in vaten met water. Na filtering werd de kleurstof geoogst en gedroogd voor het transport.

30 other products in the same category



Deze website wordt beveiligd door Comodo SSL-certificaten. Ga met je muis-cursor over onderstaand logo om de beveiligingsgegevens te bekijken. Klik hier voor meer informatie over Comodo Positive SSL EV.